• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Kundeservice

Information om PFAS

Hos Skoringen er vi meget optaget af, at vores kunder skal føle sig trygge og godt vejledt i deres valg af sko.

Lige nu er der stor en opmærksomhed omkring det fluorholdige stof, PFAS og den forurening det forårsager på et samfundsmæssigt niveau, og det giver naturligvis anledning til en række spørgsmål til vores produkter.

Vi følger udviklingen tæt og følger myndighedernes anbefalinger på området.

Sundhedsstyrelsen udtaler, at PFAS-forurening er stærkt bekymrende, men analyser viser os, at kosten er den vigtigste kilde til PFAS. Optag af PFAS gennem huden lader til gengæld ikke til at være udbredt, og derfor lyder anbefalingen heller ikke, at man skal være bekymret for at bruge sine vinterstøvler eller sit fodtøj generelt set.

Hos Skoringen har vi et tæt samarbejde til vores leverandører, og der stilles strenge krav til anvendelse af flourstoffer i fremstillingen af sko. Vi kan derfor med sikkerhed sige, at vores produkter overholder myndighedernes gældende retningslinjer for grænseværdier og krav på området, her henvises bl.a. til de tekniske forpligtelser vedr. REACH, som f.eks. vedrører krav til indholdsstoffer i produkter.

Vores plejemidler såsom imprægneringsprodukter er ligeledes under en skrap overvågning og lever op til de gældende retningslinjer.

For yderligere spørgsmål henviser vi til vores kundesupport, som sidder klar ved tasterne: [email protected]

For mere information om PFAS, henviser vi til:

Miljøministeriets hjemmeside Miljøministeriet

Sundhedsstyrelsens hjemmeside: PFAS - Sundhedsstyrelsen

For mere information om REACH i forhold til gældende retningslinjer: Hvad betyder REACH for min virksomhed