• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
5 produkter
Sorter efter:
Du har set 5 ud af 5 produkter

Rengøring af sko

Har du været en tur i skoven i dine hvide sneakers? Har hunden trådt på dine yndlingssko med beskidte poter? Eller er dine sko blot blevet lidt beskidte af helt almindeligt dagligt brug? Uanset hvad der er skyld i, at skoene er blevet beskidte, kan det sikkert fikses med den rette rengøring af dine sko. Vi guider dig her til, hvordan du rengører sko af forskellige materialer, så dit fodtøj holdes pænt og rent så længe som muligt, så læs blot med her hos Skoringen.

Rengøring af sko af forskellige materialer

Det allerførste, du skal gøre, er at kigge på, hvilke materialer dine sko er fremstillet af. Der er nemlig forskel på, hvordan du skal rengøre sko af læder, bomuld, ruskind og så videre. Lad os derfor tage et kig de forskellige typer materialer:

  • Sko af læder og ruskind: Både ruskind og læder skal rengøres med skånsomme og milde midler fra din skohandler. Du bør aldrig bruge sæbe, meget vand eller hårde børster, når du skal rengøre sko af læder eller ruskind. Vi anbefaler, at du bruger en blød skobørste eller en specialdesignet ruskindsbørste, når du skal rengøre disse sko. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal rengøre læder- og ruskindssko, anbefaler vi, at du får en professionel til at rengøre skoene for dig.
  • Kanvas- og kondisko: Hvis du skal vaske kanvas- og kondisko er mulighederne flere. Faktisk kan du hurtigt og nemt vaske disse sko i vaskemaskinen. Vær dog opmærksom på, at dette kan give misfarvninger og opløse lim og syninger i skoen. Håndvask tager lidt længere tid, men det giver til gengæld dine sko en længere levetid.

Husk desuden, at mange sko har godt af en årlig imprægnering. Du bør imprægnere dine sko før vintersæsonen, så dine sko er godt beskyttet mod regn og fugt i løbet af efteråret og vinteren.

Rengøring af sko i hånden

Som nævnt ovenfor anbefaler vi, at du rengører dine sko i hånden frem for at give dem en tur i vaskemaskinen, selvom det måske nok er den nemme løsning. Når du rengører dine sko i hånden, forlænger du dit fodtøjs levetid. Men hvordan rengører du dine sko i hånden? Lad os først kigge på, hvad du skal bruge:

  • En spand med varmt vand
  • Et gammelt håndklæde
  • Mildt opvaskemiddel eller rengøringsmiddel
  • Avispapir eller lignende
  • En gammel tandbørste eller opvaskebørste

Fyld din spand med varmt vand, og tilføj en smule opvaske- eller rengøringsmiddel. Skrub nu skoen på ydersiden og under sålen med børsten. Hvis indlægssålerne ikke er lavet af naturmaterialer, kan du gøre det samme med dem. Dyp skoene i vandet et par gange, mens du rengør dem, så du er sikker på, at al snavs kommer af. Skift nu vandet i spanden, og skyl skoene. Brug nu et gammelt håndklæde til at presse overskydende vand ud. Fyld derefter skoene med avispapir, og lad dem tørre i solen eller et andet lunt sted.

Rengøring af sko af plast

Der er mange, der bruger klipklappere og sandaler af plast i løbet af sommermånederne. Disse sko kan selvfølgelig blive lige så beskidte, som alle andre typer sko, når du bruger dem i gader og stræder og på stranden. Heldigvis er det utroligt nemt at rengøre sko af plast, så frygt ej. Du kan vaske dem i hånden efter fremgangsmåden beskrevet i ovenstående afsnit, men du kan faktisk også blot give dem en tur i vaskemaskinen. Her skal du blot give dem en mild vask på 30 grader. Det er både nemt og hurtigt.

Du skal selvfølgelig lige tjekke, at du rent faktisk kan vaske dine sko i vaskemaskinen, men de fleste sandaler og klipklappere af plast kan sagtens holde til en tur i vaskemaskinen.

Hvis du har brug for råd og vejledning til, hvordan du rengører dine sko, er du altid velkommen til at kontakte Skoringen eller kigge forbi en af vores butikker. Vi vil med glæde hjælpe dig, så dine sko holder sig pæne og rene, og du kan få glæde af dem i så lang tid som muligt.