• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Sådan passer du godt på dine fødder, når du bruger stiletter

Stiletter

Let’s face it: Stiletter kan være hårde ved vores fødder – og for resten af vores krop. Men vi vil aldrig fortælle dig, at du skal droppe de højhælede sko, hvis det gør dig glad at have dem på. Til gengæld vil vi gerne dele med dig, hvad du kan gøre, så det bliver liiidt bedre for dine fødder (og krop) at hoppe i et par høje hæle – og så du kan gøre det mange år endnu.

Men først lidt om, hvordan stiletter kan være hårde ved vores fødder og krop 👇🏼

Stiletbelastning

Hvis vi overdriver brugen af stiletter, kan vi være uheldige og på sigt få gener som fx nedsunken forfod, indadvendte storetæer og knyster. Vi kan også få kortere muskler og sener, som kan gøre foden stivere, og en ændret kropsholdning, som kan belaste fx knæ og ryg.

Men hey! Vi går ind for, at du går i lige præcis de sko, der gør dig glad. Også stiletter. Og der er heldigvis flere ting, du kan gøre for at mindske konsekvenserne af de høje hæle.

Hold foden stærk

Jo stærkere din fod er, jo mere belastning kan den modstå (dermed ikke sagt, at en stærk fod gør det helt konsekvensfrit at gå i stiletter). Du kan fx styrke din fod ved at lave fodøvelser (eller fod-yoga, som vi synes, det er meget sjovere at kalde det), som gør foden mere fleksibel og dermed lidt bedre rustet til stiletbelastning. Du kan få vores fysioterapeuts fem favoritøvelser her: LINKER TIL ARTIKEL OM FODØVELSR

Hold øje med foden

Når du vælger at gå meget i stiletter, så gør fødderne den tjeneste at mærke godt efter, om du får smerter – og så sæt ind hurtigt, hvis du gør. Hellere tage problemerne i opløbet end ignorere dem – i hvert fald hvis du drømmer om at kunne gå i stiletter resten af livet.

Hold pause

Kan du måske udskifte stiletten med en flad sko en gang imellem? Det vil dine fødder være virkelig glade for. Og ellers gør du dem en kæmpe tjeneste ved at holde pauser i løbet af dagen. Hvis du sidder ned og har mulighed for det, kan du jo altid lige smide skoene under bordet 😉

Stiletto lifesavers: Sålerne, der aldrig forlader dine stiletter igen

Når vi har højhælede sko på, kan vi jo lige så godt gøre det så behageligt som muligt og belaste fødderne mindst muligt imens. Derfor vil vi gerne introducere dig for to såler, som kan være med til at passe på dine fødder, når du har høje hæle på – og som muligvis aldrig forlader dine stiletter igen.

Sålen, der forhindrer, at du glider frem i stiletterne

Du kender garanteret godt den dér følelse af at glide frem i stiletterne. Det kan faktisk gøre ret ondt ude i tæerne. Vores nonslip gelsål (https://www.skoringen.dk/touch-nonslip-gel-saal?productid=9659903710) forhindrer netop det. Og den er både transparent og diskret, så det slet ikke kan ses, at du har den i.

Den svedabsorberende sål

Når vi har stiletter på, har vi tit smidt strømperne. Det betyder, at der ikke er noget til at absorbere fodsveden. Konsekvensen kan være, at stiletterne gnaver, eller at du svupper i dem og derfor må knibe tæerne sammen for at holde dem fast. Hvis du har prøvet det, ved du, at det kan være ubehageligt. Men her er vores lædersål til højhælede sko (https://www.skoringen.dk/touch-brilliant-leather-saal?productid=9659902810) din ven. Den har nemlig god svedabsorberingsevne. Og så giver den god polstring under foden, så det føles mere behageligt at have stiletter på.