• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
37 % af unge kvinder dropper sandalerne

Flovhed

null

Som forhandlere af sko oplever vi hver dag, hvordan folk har det med fødder. Og vi får desværre ofte en fornemmelse af, at kvinder kan være flove over deres fødder. Så vi iværksatte en undersøgelse for at finde ud af, om vores antagelse passede.

I den fandt vi, at 37 % af kvinder i alderen 18-34 år har prøvet at være flove over deres fødder. Og faktisk i en sådan grad, at de har undladt at tage åbne sko på. Og 25 % synes ikke, at deres fødder er pæne. Den statistik gør os virkelig kede af det.

Og det er derfor, vi har startet #feetpositivity-bevægelsen

For at få flere kvinder til at have det godt med den måde, de ser ud på – også når det kommer til deres fødder. For at få flere kvinder til at vide, at de er helt okay, som de er – også når det kommer til deres fødder. Og for at gøre op med den generelle opfattelse, vi som samfund har fået skabt om, at fødder er ’grimme/ulækre’. Det er en indgroet ting i mange af os at tænke sådan.
Og det kan man jo undre sig over, når nu fødder er noget af det mest normale i verden.

37 % af kvinder* har prøvet at være flove over deres fødder
*i alderen 18-34 år

Så vi satte os for at finde ud af hvorfor.

’Hvorfor er det, vi ofte tænker grimme ting om fødder?’

I vores søgen på at finde svaret på det, har vi talt med en række kvinder om deres forhold til fødder, og om hvorfor de ikke bryder sig om egne eller andres fødder – eller begge dele.

Og vi fandt et mønster. Det handler faktisk ikke om fødder sådan generelt, men om fødders tilstand. At fødder ofte har skavanker, er beskidte, usoignerede, slidte og uplejede. Og det er jo desværre rigtigt. Vi er ganske enkelt ikke gode nok til at pleje, passe på og værne om vores fødder. Og det endda på trods af, at fødderne måske er det sted på kroppen, der er udsat for den største belastning: De bærer konstant vores egen vægt, er for det meste i berøring med andre (ofte beskidte) overflader og belastes ofte af forkert fodtøj. Den slags medfører hård hud, ligtorne, nedgroede negle og andre fodskavanker. Og det pynter jo ikke ligefrem. Men det er helt normale tilstande i dag, fordi de fleste af os forsømmer plejen af fødderne – selvom det paradoksalt nok ofte er årsagen til, at vi bliver flove over vores fødder og skjuler dem i lukkede sko og i sidste ende skaber fortællingen om, ’at fødder er grimme’.

25 % af kvinder* synes ikke, at deres fødder er pæne
*i alderen 18-34 år

Så hvordan kan vi ændre den fortælling?

Det kan vi ved, at vi alle kigger indad. Eller nedad. Ned på vores fødder. Og med hånden på hjertet spørger os selv: Passer jeg godt nok på mine fødder? Svaret på det spørgsmål er tit det samme som svaret på, om man har det godt med sine fødder. Og hvis det svar er nej, så bør det næste spørgsmål være: Hvordan kan jeg lave om på det?

Det har vi forsøgt at give dig svaret på her på siden. Vi har skrevet en række artikler om, hvad du kan gøre for at passe godt på dine fødder og holde dem smukke, som de i udgangspunktet er.

Du kan bl.a. læse om:

  • Hvordan fod-yoga kan styrke dine fødder
  • De hyppigste årsager til, at vi får ømme fødder og fodskavanker
  • Hvordan indlægssåler kan være en lifesaver for dine fødder

Hvis vi vil ændre på den gængse opfattelse af, at fødder er grimme, så starter det med, at vi hver især anerkender, at hvis vi vil undgå de skavanker, som gør fødderne mindre pæne, så bliver vi nødt til at pleje dem og ikke ignorere, når vi fx oplever smerter fra forkert fodtøj. Vi bliver nødt til at give fødderne den kærlighed, de faktisk fortjener.

Vi kæmper for #feetpositivity – og det må du godt hænge os op på

You spend most of the time on your feet. Make peace with them.

Som brand stopper vi ikke ved os selv. Vi spørger også selv, om der er noget, vi som skoforhandler kan gøre for at hjælpe dig med at give dine fødder mere kærlighed.

Først og fremmest kan vi give dig den bedste sparring i vores butikker. Gøre et stort nummer ud af ikke blot at finde et par sko, du kan lide. Men også et par sko, der passer til din fods behov. Det er derfor, vi har introduceret vores fodscanner. En maskine, som scanner din fod og kan fortælle os, præcis hvilke såler der passer bedst til dig. Du kan læse mere om, hvad vores fodscanner kan bruges til lige her LINK. Og hvad andre har fået ud af at prøve fodscanneren her LINK.

Hjælp os med at sprede budskabet – show us your feet on Instagram!

Det er vigtigt for os at få spredt budskabet om #feetpositivity. For jo flere, der er med, jo lettere bliver det at lave forandringen. Og jo hurtigere kan vi få stoppet feet-shaming og i stedet få spredt en masse #feetpositivity. Du kan hjælpe os med at sprede budskabet og inspirere andre kvinder til at elske og være stolte af deres fødder ved at dele et billede af dine fødder på Instagram og tagge det med #feetpositivity.

Vi tror på, at kærligheden til fødder generelt starter med, at vi selv giver kærlighed til vores egne fødder hver især. Og det synes vi faktisk er en smuk tanke. Hvis vi alle gør det, så kan vi sammen bidrage til at ændre på statistikken, så ingen kvinder i fremtiden skal være flove over at gå i sandaler eller bare tæer. For det er det mest naturlige i verden. Verden skal bare have lidt mere #feetpositivity. Let’s give them that!