• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Forlæng levetiden på dine sko og støvler ved god opbevaring

Skoopbevaring

null
#feetpositivity handler om at være god ved sine fødder. Det kan du blandt andet være ved at tage et par sko på, som du har behandlet med kærlighed og opbevaret på en god måde. Bonus ved god opbevaring er, at det forlænger levetiden på dine sko og støvler, så du kan få glæde af dem mange sæsoner endnu. Men hvordan opbevarer man sine sko og støvler på en god måde? Vi deler vores bedste tips med dig.

I artiklen her kan du læse om:

  • hvordan du gør dine sko klar til at blive pakket væv
  • de bedste betingelser for god opbevaring af sko
  • 3 konkrete idéer til smart opbevaring af støvler

Klargør dine støvler til vinterhi

Vi kommer ikke uden om det: Rengøring

Når du pakker dine støvler væk for sommeren (eller dine sandaler væk for vinteren for den sags skyld), er det vigtigste, du kan gøre, at rengøre dem. På den måde undgår du, at skidt, salt, mudder o.l. rigtig når at gnave sig ind i materialet.

Du kan fx bruge den bløde side af en skuresvamp, som er god at rense med, men samtidig ikke for hård ved skindet. Du kan også bruge denne rens (https://www.skoringen.dk/touch-all-cleaner-150ml?productid=9659924231) eller denne gel (https://www.skoringen.dk/touch-natural-gel-50ml?productid=9659925131).

Er det dine sneakers, der trænger til rengøring (måske har du et par hvide, der ikke er helt så hvide længere?), er dette Shoe & Sneaker Cleaner Kit med renselotion, mikrofiberklud og skobørste (https://www.skoringen.dk/touch-shoe--sneaker-cleaner-kit?productid=9659950931) din ven. Det kan bruges på alle materialer og farver, men er særligt velegnet til hvide såler.

Tørretid: Vent gerne 24 timer

Når du har rengjort dine støvler eller sko, er det vigtigt, at du lader dem tørre helt, inden de bliver sat til opbevaring. Natten over er en fin regel, og 24 timer, så går du med dobbeltknude og velcro.

Undgå hurtigtørre-metoder

Vi anbefaler ikke, at du tørrer dine sko på en radiator. Den direkte varme fra radiatoren er ikke god for skoene. Og især ikke, hvis de er af læder. Det samme gælder for varmeskabe og direkte sollys. Læderet kan nemlig udtørre.

Optimale forhold til opbevaring af sko: 3 gode råd

Der skal være tørt

Fugtige forhold kan forårsage skimmelsvamp. Så vaskekælderen er no-go.

Skoene skal kunne få luft

Derfor opbevares de bedst i et rum med god ventilation. Hvis du vælger at opbevare dine sko i kasser, er det en god idé at gå efter nogle, der ikke er 100 % lufttætte.

Ja tak til stuetemperatur

Sørg for ikke at have skoene for tæt på varme elementer (fx radiatorer) – igen for at undgå udtørring af læderet. Stuetemperatur er mest optimalt.

Bonustip:
Du kan evt. lægge en lille duft ved skoene i form af et stykke papir, du drypper med lidt lavendelolie (eller anden olie med naturlig duft, som du kan lide), når du ikke bruger dem. Så dufter de dejligt, når du på et tidspunkt finder dem frem igen.

Opbevaring: Støvle-hacks

Langskaftede støvler er noget af det, der kan være sværest at finde ud af, hvordan man skal opbevare. Derfor får du her tre forslag, hvor der også er taget højde for, at støvlerne har det godt, mens de er opbevaret.

Buksebøjler er geniale

Buksebøjler kan være en god hjælp, når det kommer til opbevaring af støvler. Du ’klipser’ bare støvlerne fast i de to klemmer og hænger dem ind i et skab. Vær dog opmærksom på, at klemmerne ikke laver mærker i skindet, og at du vælger et skab, som bliver åbnet en gang imellem, så støvlerne får luft.

Støvlekunst og old fashion

Har du overvejet, om dine støvler måske er pæne nok til at stå fremme til skue? En reol med langskaftede støvler, der står rankt, ser faktisk flot ud og kan indgå som en del af indretningen. Du kan få støvlerne til at stå rankt ved hjælp af gamle magasiner (så kan du også forsvare, hvorfor du ikke kunne nænne at smide dem ud). Du ruller bare magasinerne sammen og stiller dem ned i støvlerne som støtte.

Gemt, ikke glemt

Er du mere til at ’gemme det væk’, kan du lægge dine støvler i kasser enkeltvis – fx under sengen eller i alt-muligt-rummet, hvis du har sådan et. Og husk, at der helst ikke må lægges låg på. Støvlerne skal kunne ånde.