• Gratis levering ved køb over 499,-
 • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
 • Gratis retur og ombytning i butik
Sådan plejer du dine negle på fødderne bedst

Neglelak

null
Det bedste, du kan gøre for dine fødder, er at give dem en ordentlig portion kærlighed (#feetpositivity). Måske handler dét for dig om at lægge en flot neglelak? Og så skal vi i hvert fald ikke være dem, der holder på alle de gode råd til, hvordan du får lakken til at ligge helt smooth – og hvordan du bedst plejer dine negle på fødderne både før, under og efter brug af neglelak. Så: Here you go! 👇🏼
I artiklen kan du læse om:
 • hvad du med fordel kan gøre, inden du lægger neglelak på fødderne.
 • hvordan du passer godt på dine negle, når du bruger neglelak.
 • hvordan du fjerner Shellac selv og plejer neglene bedst efterfølgende.

Start med en pedicure

Du har allerede valgt den neglelak, du vil have på, trukket strømperne af og taget tådeleren på. Men dine fødder og negle vil takke dig big time for at give dem lidt pleje i form af en pedicure, inden du går i gang med neglelakken. Så her kommer en trin-for-trin-guide, som du kan følge.

 1. Tag et fodbad for at blødgøre huden (vi giver dig opskriften på hjemmelavet fodbadesalt lige her).
 2. Skrub den hårde og døde hud væk. Men brug helst ikke en høvl. Du kan nemlig hurtigt komme til at skrubbe for hårdt og fjerne for meget hud. Og det kan gøre ret ondt. En helt almindelig køkkensvamp er fin til formålet.
 3. Klip og fil neglene (og husk at klippe lige over, så du undgår nedgroede negle), skub neglebåndene tilbage, og klip evt. overskydende neglebånd af med en 3-i-1’er.
 4. Tør fødderne godt – og især mellem tæerne (ellers kan du risikere at få svamp). Slut af med en fed fugtighedscreme på fødderne og en smule olie på neglebåndene.

Og så til neglelakken

Shellac eller neglelak? Begge har sine fordele og ulemper. Og lad os bare være ærlige. En af ulemperne ved Shellac er, at det er hårdt ved neglene. Men det er også bare rart, at du i op til tre uger ikke behøver at tænke på, at det skaller af. Det forstår vi så absolut. Hvis du vælger Shellac, så gør dine negle en tjeneste, og plej dem godt både før, under og efter. Lidt længere nede på siden giver vi dig vores gode råd til, hvordan du fjerner Shellac selv, og hvordan du plejer dine negle bedst efterfølgende.

  Shellac er en kombination af almindelig neglelak og gelé, som skal hærde under en UV-lampe mellem hvert lag. Hærdningen giver Shellac sin flotte glans og en holdbarhed på op til tre uger.

Men først …

3 gode råd til, hvordan du passer godt på dine negle, når du bruger almindelig neglelak

Beskyt neglene – og undgå misfarvning – med en god base

Det er vigtigt at starte med en underlak, inden du lægger selve neglelakken. Med en underlak får du nemlig ikke bare neglelakken til at ligge jævnt og flot. Du beskytter også neglene mod misfarvning.

Et lille trick, der gør det nemt at lægge neglelak

Når du har valgt den neglelak, du bedst kan lide, skal den sådan set bare lægges på. Et lille trick er at fjerne lidt af produktet fra penslen på indersiden af glasset, så du ikke får påført for meget lak i første lag. Et tyndt lag er nemmere at styre. Og det tørrer også hurtigere. Selvom lakken måske dækker helt allerede efter første lag, kan du med fordel lægge to lag. Det giver den bedste holdbarhed.

Sådan får du din neglelak til at holde (endnu) længere

Når din neglelak er tør, er det en god idé at slutte af med en top coat. Det giver ekstra shine og forsegler lakken, så den hverken får ridser eller begynder at skalle lige med det samme. Du kan med fordel smøre neglene med lidt olie hver aften. Det holder dem pæne og stærke.

Bonusinfo:

Er du en af dem, der opbevarer neglelak i køleskabet? Det er faktisk ikke en særlig god idé, fordi kulden skaber kondens på indersiden af flasken, som kan ødelægge neglelakken.

Shellac: Et godt tip til at fjerne det – uden at ødelægge neglene

Når din Shellac er begyndt at skalle, kan du godt selv fjerne den. Men du må helst ikke kradse eller file. Det kan nemlig ødelægge overfladen på dine negle. Følg i stedet de tre trin, du finder herunder.

 1. Hæld neglelakfjerner på et stykke vat, og sno det om neglen, så hele neglen er dækket. Afslut med folie. Lad sidde i ca. 20 minutter.
 2. Brug tommelfingeren til køre vattet fra side til side for at fjerne lakken fra neglen. Hvis du ikke kan fjerne det hele, kan du sætte vat og folie tilbage på neglen og vente endnu et par minutter.
 3. Slut af med olie. Når du fjerner din Shellac, fjerner du også fugt fra neglene. Konsekvensen kan være, at dine negle tørrer ud, og måske ender de med at blive tynde og bløde og i værste fald flække. Derfor er det altid en god idé at slutte af med olie.