• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Smerter under fødderne? En fodscanning kan være løsningen

Fodscanning

Smerter under fødderne kan være enormt generende og hæmmende. Og desværre er det noget, mange mennesker har problemer med på et eller andet tidspunkt i livet. Vi får det nemlig, fordi vi ikke er gode nok til at give vores fødder kærlighed (det kan du læse meget mere om her LINK TIL ARTIKEL OM STATISTIK).

Det er den kærlighed, vi prøver at give verden meget mere af med projekt #feetpositivity (LINKER TIL ARTIKEL OM FEETPOSITIVITY).

Men er du lidt bagud på den kærlighedskonto (og trust us, det er du langt fra alene om, så no shaming herfra), så er det heldigvis aldrig for sent at starte med at give sine fødder lidt ekstra opmærksomhed.

Og hvis du har ondt i fødderne, så er et rigtig godt sted at starte: at få en fodscanning.

Kærlighed til dine fødder starter med en fodscanning

Smerter under fødderne kommer ofte af, at man går i sko, som ikke giver foden den nødvendige støtte i forhold til den belastning, den bliver udsat for. Når det sker, vil man have en tendens til at lægge et stort pres på bestemte områder af fodens underside. Og så bliver de overbelastede – og begynder at brokke sig. Og når de gør det, er det bedste, man kan gøre, at give de belastede områder ekstra støtte – fx i form af en sål, som støtter på lige præcis de områder.

Det er desværre bare ikke lige til at se på selve foden, præcis hvor skoen trykker – bogstavelig talt.

Og hvis du blot vælger en tilfældig sål, som ikke støtter lige præcis dér, hvor din fod har brug for det, kan du hurtigt komme til at gøre ondt værre.

… Det er her, fodscanningen kommer ind i billedet.

Den kan nemlig fortælle os, hvordan trykket er på dine fødder i stående stilling – og ud fra den analyse kan fodscanneren anbefale en sål, som støtter på præcis de områder, din fod har brug for det (gotta love ny teknologi!).

Hvad er en fodscanner?

Fodscanneren er en maskine, der analyserer trykfordelingen på din fod. Du stiller dig op på fodscanneren med strømper på. Her står du i ca. tre minutter, imens din fod bliver analyseret. Scanningen kortlægger din personlige fodprofil, hvor det tydeligt bliver vist, hvordan du lægger trykket på din fod – samt hvor høj belastningen er de enkelte steder på foden. På baggrund af scanningen kan vi finde den Aetrex-sål, som passer til lige netop din fod.

Du kan se en video af, hvordan det foregår lige her: https://youtu.be/Mjgkn_3tjPk

Ekstra støttende ortopædiske såler

Fodscanneren anbefaler, hvilken Aetrex-sål der passer bedst til din fod. Aetrex-sålerne er ortopædiske såler, som hver især er designet til at støtte et eller flere af de områder på foden, hvor vi hyppigst oplever smerter.

For langt størstedelen vil en af Aetrex-sålerne passe til det behov, foden har. For selvom vi alle er unikke, så har vores fødder – og de problemer, vi får med dem – ofte mange fællestræk. Enkelte kan selvfølgelig have gavn af en specialsyet sål, men i mange tilfælde vil en af Aetrex-sålerne være spot on på foden og dens behov (det var de fx for Anja og hendes far Asmus – du kan læse, hvordan de slap af med deres smerter her LINKER TIL TESTIMONIAL-ARTIKEL).

Hvad er det så, de såler gør?

Sålen støtter og trykaflaster på bestemte områder af foden. Det kan på sigt få smerterne til at forsvinde, fordi du udligner belastningen og smerten i stedet for at vedligeholde den med dine gamle sko uden støtte. Sålen giver den støtte, foden ikke selv har.

… og hvorfor er det, man ikke bare kan bruge ’de billige fra supermarkedet’?

En ærgerlig tendens er, at mange starter ud med at prøve ’de billige såler fra supermarkedet’. Og hvis de så ikke virker, kommer man hurtigt til en konklusion af, at såler ikke kan løse ens problemer. Men der er enorm forskel på støtten i en billig sål og en ortopædisk sål. Og problemet med at prøve en tilfældig sål fra supermarkedet er netop, at hvis man ikke har fået foretaget en fodscanning, så ved man ikke præcis, hvor sålen skal gå ind og støtte – og man ender potentielt med at vælge en sål, som forværrer smerten, hvis den støtter et forkert sted.

Er en fodscanning noget, alle burde få?

Hvis du ikke har smerter eller udsætter din fødder for hård belastning, er der som sådan ingen grund til at få en fodscanning. Vi anbefaler en fodscanning, hvis:

  • du har smerter under fødderne
  • du tit belaster foden (fx går meget i stiletter eller fodtøj uden støtte – eller står og går meget i løbet af en dag) – så du kan forebygge smerter

Det er vigtigt at pointere, at en fodscanning ikke kan vise skader – fx gigt eller vrid – men kun selve trykbelastningen. Er du i tvivl, om en fodscanning vil være godt for dine fødder, så kom ind til os, så tager vi en snak om det. Vi elsker, når folk tænker på deres fødder – og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe med at give dine fødder den kærlighed, de fortjener ❤️ #feetpositivity.

Se hvilke butikker der har en fodscanner her: https://www.skoringen.dk/artikler/fodscanner