• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Artikel

Voksetillæg i børnesko

Artikel Voksetillæg

Børnesko skal altid købes med et voksetillæg på 1-1,5 cm. Om barnet skal have 1 eller 1,5 cm tillæg afhænger af skostørrelsen og typen af sko. Eksempelvis er det svært for helt små børn at gå i sko, der er 1,5 cm for store. I det tilfælde vil 1 cm være nok. Generelt er der brug for lidt mindre voksetillæg, jo mindre skoene er.

Størrelsen af tillæg handler dog også om typen af sko. Et par åbne sandaler kræver ikke lige så stort et voksetillæg som for eksempel et par vinterstøvler.

Husk!

Tjek løbende om dit barns sko stadig passer.
Find den rigtige skostørrelse her

Hvad er "voksetillæg"?

Udtrykket "voksetillæg" dækker i virkeligheden over en kombination af voksetillæg, "glidetillæg" og plads til runding af skosnuden:

voksetillæg og glidetillæg

Hvad er "glidetillæg"?

Glidetillægget skal sikre, at der er plads til, at fødderne udvider sig, når barnet går og derfor glider lidt frem i skoene. Derfor er det ved at være tid at skifte skoene ud, når der er omkring 0,5 cm tilbage.

Kan sko blive for store?

Det er fristende at tro, at man kan købe skoene ekstra store, så dit barn kan have dem i længere tid. Det kan man dog ikke. Fordi for store sko:

  1. forhindrer barnet i at gå og løbe naturligt.
  2. gør at barnet skal bruge ekstra kræfter på at få skoen med.
  3. ikke støtter ordentligt op om barnets fod.

Et par tykke sokker til at fylde skoene ud er heller ikke løsningen, da det ikke hjælper på den ekstra længde i skoen.

Er du i tvivl om, hvor stort voksetillægget skal være, anbefaler vi, at du tager dit barn med ned i butikken og prøver skoene.