ARTIKEL

Vinterstøvler til børn

Vinterstøvler til børn findes i mange udgaver. Bliv klogere på de forskellige materialer og funktioner, så du ved, hvor du skal gå efter ...

Støvler med membran

Der findes forskellige vandtætte vinterstøvler til børn. Tex-støvler er støvler med en membran, der er både vandtæt og åndbar. Membranen består af et materiale med huller, der har en størrelse, der gør det muligt for vanddamp at trænge ud, men svært for vand at trænge ind. Det betyder, at fugt ikke så let slipper ind i støvlen og omvendt, at sveden ikke bliver fanget i støvlen. Det sidste er vigtigt, for hvis fødderne bliver våde, bliver de hurtigt kolde. Tex-støvler med varmt for er det bedste at give dit barn på, når vejret er koldt.Det er udmattende og hjerteskærende med en urolig baby, der græder meget. Ikke desto mindre er det, hvad rigtig mange forældre går igennem.

Husk!

Vinterstøvler skal leve op til en lang række funktionelle krav for at være rare at have på. Udover vandtætheden og åndbarheden er det vigtigt, at sålen er skridsikker, og at de har et godt varmt for.

Termostøvler

Hvis vejret er særligt sjappet og vådt, er termostøvler bedst, da de er 100% vandtætte. Dog kan man aldrig nøjes med at købe termostøvler. De er nemme at stikke i men har ikke justerbar lukning og sidder derfor typisk lidt for løst om barnets fod. Derfor er tex-støvler klart det bedste at give dit barn på, når vejrudsigten ikke byder på slud og sjap.

Skindstøvler

Foretrækker du skindstøvler, findes der også mange lækre modeller af dem til børn – og mange af dem har også membran. Desuden er skind i sig selv åndbart og til en vis grad vandafvisende, så dit barns fødder er sikret et behageligt indeklima. Dog kræver skind typisk lidt mere vedligeholdelse i form af læderfedt og imprægnering. Lige som tex-støvler skal skindstøvler helst suppleres med termostøvler til de ekstra våde dage.

Se hvordan du vælger de rigtige vinterstøvler til dit barn i filmen herunder

Tip

Undgå bomuldsstrømper
Bomuldsstrømper holder på fugten og gør fødderne kolde. Gå derfor efter strømper i uld, kunststof eller en kombination af begge - særligt hvis dit barn har støvler med membran, da den kan lede den overskydende fugt ud af støvlen.