• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Artikel

Strømpetips til babyer

Artikel Strømper 2

Små, bløde babyfødder er noget af det fineste, og derfor fortjener de også, at du har en særlig omtanke når det kommer til valget af strømper. Her får du vores bedste tips.

1. Vælg det rigtige materiale

Til de helt spæde børn, er det godt med så bløde og behagelige strømper som muligt i f.eks. frotté helt uden elastik eller andet, der strammer.

Når barnet bliver lidt ældre, står valget mellem bomuld, uld eller et blandingsprodukt. Der er kæmpe forskel på tekstilers egenskaber. En stor procentdel af de flestes klædeskab består af bomuldstekstiler, og bomuld har mange positive egenskaber. Det føles behageligt mod huden og har en dejlig lethed, der fungerer godt. Til babyer, der har det varmt, er uld og blandingsprodukter dog et godt alternativ til bomuld. Det er materialer, som de små fødder lettere kan ånde i.

Det er en god idé at vælge strømper, der er Oeko-Tex®-certificerede. Det er din garanti for strømper, der ikke udsætter dit barn for unødige kemikalier.

2. Sparker din baby strømperne af?

Mange forældre oplever, at baby sparker strømperne af under leg og søvn. Her kan det være en idé at tjekke om strømpen har elastik ved anklens smalleste led. Ellers sparkes strømpen nemlig let af de små fødder.

For store strømper smutter også let af foden, så tjek at i har taget det rigtige strømpestørrelse i brug.

3. Find den rigtige størrelse

Hvilken størrelse er så små fødder? Det er et rigtigt godt spørgsmål, og det vil være forskelligt fra baby til baby. Men, som hovedregel kan du gå efter, at den nyfødte bruger str. 10-12 eller 13-15 frem til omkring 4 månedersalderen, og herefter bruger str. 16-18 frem til 8-9 månedersalderen.

4. Forstærkning i hæl og tå

Du kender det fra dig selv, hvor strømperne altid først bliver slidte under hælen og i tåspidsen. Sådan er det også for børn. Derfor kan det være en god idé med ekstra forstærkning i hæl og tå.