• Gratis levering ved køb over 499,-
 • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
 • Gratis retur og ombytning i butik
Artikel

Passer skoene stadig?

Artikel Passer Skoene Stadig

Små fødder vokser hurtigt og i ryk. Det betyder, at dit barns fødder kan nå at vokse ud af skoene, før sæsonen er omme. Det skal man som forælder løbende holde øje med, fordi børn sjældent selv fortæller, når skoene begynder at klemme.

Alle børnesko skal købes med et voksetillæg på 1-1,5 cm. Som udgangspunkt kan man sige, at når der kun er 0,5 cm ekstra længde tilbage, er det ved at være tid til nye sko. Den halve centimeter er nemlig kun et nødvendigt ’glidetillæg’. Det sikrer, at der er nok plads til at fødderne kan glide lidt frem i skoene, når dit barn går og er derfor ikke et decideret ’voksetillæg’.

Udtagelig indlægssåler

Du kan tjekke, om skoene stadig passer på to forskellige måder:

Kort sagt

Tjek løbende om dit barns sko stadig passer.
 1. Sko med udtagelig indlægssål
  Tag indlægssålen ud og stil barnets fod på sålen. Hælen skal flugte med det bagerste af sålen, og barnets vægt skal hvile på foden. Udover fodens længde, skal der som minimum være 0,5 cm ekstra længde. Er der mindre end det, er det tid at købe nye sko.
 2. Sko uden udtagelig indlægssål
  Tegn et omrids af dit barns fod på karton – det er vigtigt, at barnet har vægten på den fod, du tegner op. Læg 0,5 cm ekstra længde + et par millimeter til omridset. Klip omridset ud og se, om det kan ligge udstrakt i skoen uden at bukke eller krølle. Vær opmærksom på, om det udklippede omrids kan skubbes for langt frem i skoen. I så fald er skoen for stor.

Husk at måle begge fødder – uanset metoden – da der kan være forskel på længden af dit barns fødder.

Tip

Det varierer meget fra barn til barn, hvor hurtigt fødderne vokser, og nogle børnefødder kan i perioder pludselig tage flere ryk. Derfor er det vigtigt, at du holder et vågent øje og husker, at selv store børn ikke nødvendigvis fortæller, når skoene begynder at klemme. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du tjekker:

 • Hver anden måned, når barnet er 1-2 år.
 • Hver tredje måned, når barnet er 2-5 år.
 • Hver sjette måned, når barnet er 6 år og derover.