• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Artikel

Lav et fodaftryk i selvtørrende ler

Aftryk I Ler Header Fb

Det kan være rart at have nogle minder at se tilbage på, som viser, hvordan din baby vokser - for eksempel et fodaftryk. Mangler du en kreativ gave til en bedsteforælder, moster eller legeonkel er fodaftrykket også en sød og nem idé. Det eneste du behøver, er nemlig Maizena majsstivelse, natron og vand– og så har du en lerdej, der er klar til et fodaftryk.

Sådan gør du

1: Kom 2 dl natron, 1 dl Maizena majsstivelse og 1 ½ dl vand i en gryde.

2: Varm indholdet op ved svag varme i en 10-12 minutter. Rør hele tiden i gryden. Når konsistensen er som kartoffelmos, tages gryden af komfuret.

3: Kom grydens indhold på et stykke bagepapir med et fugtigt viskestykke over. Lad det køle ned og blive helt koldt. Herefter er dit ler klar til, at du kan arbejde med det.

4: Når leret er koldt, tager du en kagerulle og ruller leret ud som en pizza. Du kan med fordel rulle dejen ud på bagepapir, så du senere kan flytte aftrykket let. Er dejen blevet tør, kan du tilsætte lidt vand. Er den blevet klæg, kan du tilsætte mere Maizena majsstivelse.

5: Når du har en jævn tykkelse og overflade på leret, tager du en skål, tallerken eller noget lignende i rund form og ligger på dejen og skærer med en kniv rundt om denne form i dejen. På den måde får du en pæn, rund form, som du kan lave fodaftrykket på. Fjern det overskydende ler og fugt eventuelt kanten på den runde lerform med lidt vand, så det får en pæn afslutning.

6: Nu er du er klar til at lave fodaftrykket i leret. Sæt barnets fod ned på leret og lav aftrykket. Tryk tæer og hæl godt ned i leret. Hvis du vil hænge aftrykket op efterfølgende, kan du lav et hul øverst i leret til en snor. Brug et sugerør, bunden af en bordkniv eller lignende til det. Du kan også skrive barnets navn og alder i leret.

7: Lad det færdige aftryk tørre i et-to døgn. Når det er helt tørt, trækker du en snor gennem hullet øverst og binder den. Hæng aftrykket op på væggen.