• Udvalgte af vores butikker har åbent, mens andre fortsat er lukkede. Få overblik over hvilke butikker du kan besøge og bytteregler. Læs mere her.
Click & Collect (Afhent inden for 1 time)
Gratis levering (1-3 hverdage)
Gratis retur og ombytning i alle butikker
Click & Collect (Afhent inden for 1 time)
Gratis levering (1-3 hverdage)
Gratis retur og ombytning i alle butikker
Click & Collect (Afhent inden for 1 time)
Gratis levering (1-3 hverdage)
Gratis retur og ombytning i alle butikker
GUIDE

Guide: Hvilke hjemmesko skal jeg vælge?

Hvad skal du være opmærksom på, før du køber hjemmesko? Få et overblik i nedenstående guide.

Kort sagt

Hjemmesko tjener mange forskellige formål, så det er en god idé at tænke over, hvad der er vigtigt for dig, når du skal finde det rigtige par.

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Hjemmesko tjener mange forskellige formål, så det er en god idé at tænke over, hvad der er vigtigt for dig, når du skal finde det rigtige par. De fleste hjemmesko er en kombination af flere materialer, hvorfor det er nyttigt at vide lidt om egenskaberne ved de forskellige materialer.

Hjemmesko med uld

Hvis du har brug for meget varme om fødderne, er uld et godt valg. Uld har en særligt isolerende evne, der effektivt holder dine fødder varme. Derudover kan uld absorbere fugt fra fødderne, uden at hjemmeskoene kommer til at virke våde.

Se vores hjemmesko med uld her

Hjemmesko med skind

Hjemmesko i skind er slidstærke og holder sig pæne, selv når de bliver brugt flittigt. Derudover er skind et åndbart materiale, der tilpasser sig din fod, jo mere de bliver brugt.

Se vores hjemmesko med skind her

Øvrige materialer

Der findes mange hjemmesko i øvrige materialer, der alle har forskellige fordele. Du kan fx skrue helt op for sofahyggen, og vælge et par hjemmesko i strik. Måske er looket det vigtigste for dig, og her er der lidt for enhver smag. Find flotte farverige modeller i forskellige tekstil-materialer, eller gå efter de helt enkle og stilfulde modeller i ballerina-look.

Se vores hjemmesko med øvrige materialer her

Faste eller bløde såler?

Faste såler giver stabilitet og et godt fodfæste, hvilket kan være en fordel, hvis du er usikker på benene eller har glatte gulve. Bruger du hjemmeskoene, når du går ud med skraldet eller tømmer postkassen, er det nyttigt med en kraftigere sål, der kan holde til lidt mere, og isolerer mod kulde fra jorden.

Bløde såler

Bløde såler er fleksible, lette og lyddæmpende. Det kan være en fordel, når du eksempelvis bor i lejlighed eller i et hus, hvor der er meget lydt. Elsker du at hygge i sofaen med hjemmeskoene på, er bløde såler måske også det rette valg for dig.

Med eller uden hælkappe?

Er du typen der har behov for hurtigt at smutte i et par hjemmesko, skal du være opmærksom på følgende:

Uden hælkappe

Hjemmesko uden hælkappe er praktiske, fordi de er lette at stikke i og hoppe ud af.

Med hælkappe

Hjemmesko med hælkappe sidder bedre på foden. Den giver et godt greb om hælen, hvormed foden stabiliseres.

Hjemmesko til børn?

Når du køber hjemmesko til børn, skal du være opmærksom på følgende:

De små fødder bruger lang tid i sko og støvler, så når det er tid til at lege indenfor, er bare tæer og strømpesokker er altid bedst.

Bare tæer eller strømpesokker giver nemlig de bedste forudsætninger for, at fødderne kan bevæge sig frit og for at træne svangscenen stærk og sund. Så fødder har bedst af ikke at have ”sko” på, når man er indenfor.

Dog kan der sagtens være grunde til, at hjemmesko alligevel kan være en god løsning. Det kan være, det er fodkoldt, eller at dit barns institution har en regel om, at de små skal have hjemmesko på.

Når du køber hjemmesko til børn, skal du være opmærksom på følgende:

Stå godt fast

Uanset om du vælger strømper, skindtøfler eller hjemmesko, så tænk over, at barnet gerne skal stå godt fast på de glatte gulve og undgå at glide, når der bliver løbet og leget.

Hurtigt af og hurtigt på ...

Også når det gælder hjemmesko, er det vigtigt med en justerbar lukning som fx velcro, som hjælper med at sikre, at de sidder godt på foden – og samtidig kan barnet hurtigt selv smutte i hjemmeskoene.

Meget kolde fødder eller kolde gulve?

Har dit barn brug for ekstra varme til fødderne, anbefaler vi hjemmesko i et uldmiks. Så bliver fødderne holdt varme samtidig med, at fugt fra fødderne absorberes.

Børnefødder vokser hurtigt ...

Husk derfor løbende at tjekke op på, om hjemmeskoene stadig passer. Få hjælp til at måle dit barns fødder her.

Hjemmesko til kvinder

Hjemmesko til herrer

Hjemmesko til børn