• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Kundeservice

Skopleje

Velkommen til vores side om skopleje

Vær god ved dine sko

Nye sko skal imprægneres, inden de tages i brug. Og husk, at det er bedre med 3 tynde lag end et enkelt kraftigt! Ved regelmæssig gentagelse forbedres virkningen.

Snavsede sko skal rengøres, inden du plejer dem. Brug f.eks. en blød børste, fugtig klud eller svamp, og anvend derefter et plejemiddel, der er beregnet til det materiale, skoen er lavet af. Dine sko holder sig pænere meget længere, hvis du plejer dem regelmæssigt.

Din fod afgiver en mængde fugt, der skal fordampe gennem skoens åbninger og materiale, mens resten absorberes af dine strømper. Derfor bør sko skiftes hver dag, så materialet får lov til at hvile.

Husk, at lædersåler er dejlige at gå på, men de er hverken vandtætte eller specielt slidstærke.

Det er en god ide at bruge skoposer og skoblokke til dine sko, når de ikke er i brug, eller når du gemmer ikke-sæsonaktuelle sko væk.

Det er en god ide at bruge footies i stedet for at have bare tæer i sko.

Brug altid det rigtige skoplejemiddel. På den måde undgår du at ødelægge dine sko, og de holder længere.

Husråd

Den naturlige vej til fine sko
Ud over de mange professionelle skopleje produkter, som du finder i Skoringen, findes der en række anderledes og særdeles effektive husråd, som hjælper dig med at holde dit fodtøj pænt.

Irriterende klistermærker
Lim/klistermærker efter f.eks. pris eller mærker ser grimt ud på skoene men fjernes effektivt med almindelig imprægnering eller sprit.

Krøllet skind
Har dine skindsko eller -støvler fået en uønsket fold, kan du glatte skindet ved at gnide folden med bagsiden af en ske. Plej efterfølgende med din sædvanlige skocreme.

Irriterende rynker
Du holder dine lange støvler pæne og rynkefrie ved at fylde skaftet ud med f.eks. en sammenrullet avis eller en skafteholder.

Ridser i lakken
Trænger dine fine lakstiletter til en opfriskning, kan du finde en neglelak, der matcher farven og "lappe" ridserne.

Flossede hæle
Er skindet eller materialet på dine skohæle flosset, kan du glatte det med bagsiden af en ske. Lim derefter med en speciel lim til læder/gummi.

Kedelige ruskindssko
Er dine ruskindsko eller -støvler blevet grå og kedelige at se på, frisker du dem nemt op med et dampbad! Kog vand, og tag kasserollen af varmen. Hold derefter skoen henover, dog ikke for tæt, og lad ruskindet blive fugtigt. Børst derefter ruskindet forsigtigt med en helt ren børste. Stil herefter fodtøjet til tørre.