• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Artikel

Pleje af sko og støvler med tex-membran

Artikel Pleje Af Tex

Tørring af fodtøj med tex-membran

Der er efterhånden tex-membran, som f.eks. Gore-tex eller Sympatex, i rigtigt meget fodtøj til børn. Fordelen ved tex-membran er, at den på én og samme tid gør fodtøjet vandtæt og åndbart. For at bevare membranens fordele er der en række ting man skal være opmærksom på.

Tex-membraner tåler ikke høje temperaturer. Derfor skal du tørre nænsomt – ikke i varmeskab, på radiator eller et varmt gulv. Put i stedet avispapir i støvlerne, så de kan suge fugten og lad dem stå og tørre ved stuetemperatur. Husk at tage indlægssålen ud, hvis den er udtagelig.

Vask af fodtøj med tex-membran

Hvis sko eller støvler med tex-membran bliver beskidte, kan man tørre dem af med en klud. Hvis man smider dem i vaskemaskinen, lægger dem i blød eller skyller dem, risikerer man, at membranen tager skade.

Imprægnering

Husk at imprægnere fodtøj med tex-membran både før brug og løbende – helst hver 7.-14- dag afhængigt af, hvor ofte du bruger dem. Det er vigtigt, at skoene er rengjorte og tørre, og at imprægneringen ikke indeholder silikone.

Membranen i tex-sko, der imprægneres jævnligt, holder over 8 gange længere. Imprægnering forlænger således membranens levetid, men hvis skoene ikke er vandtætte, når de imprægneres, bliver de det ikke, fordi man imprægnerer dem. Find imprægnering her.