• Gratis levering ved køb over 499,-
  • Click & Collect (Afhent efter 1 time)
  • Gratis retur og ombytning i butik
Artikel

Pleje af lædersko og -støvler

Artikel Pleje Af Lædersko

Rengøring af lædersko

Lædersko kan sagtens holdes pæne, så længe de får den rette pleje. Tør dem nænsomt af, husk at tilføje fugt og imprægnér efter behov. De kan bedst rengøres med lidt vand på en klud. Det er vigtigt, at du ikke gør dem for våde. Hvis vand ikke kan gøre det alene, kan du tilsætte vandet lidt brun sæbe eller sæbespåner.

Tørring af lædersko

Lædersko skal tørre nænsomt – ikke i varmeskab, på radiator eller et varmt gulv. Put i stedet avispapir i støvlerne, så de kan suge fugten og lad dem stå og tørre ved stuetemperatur. Husk at tage indlægssålen ud, hvis den er udtagelig.

Kort sagt

Tør nænsomt læderskoene og -støvlerne af, husk at tilføje fugt og imprægnér efter behov.

Tilfør fugt

Læder kræver fugt for ikke at tørre ud og krakelere. Giv dem jævnligt læderfedt eller læderbalsam. Hvis de har mistet lidt farve på udsatte steder, kan du også give dem skocreme med samme farve som skoene.

Husk at imprægnere

Det er en god idé at imprægnere lædersko jævnligt. Særligt når der saltes – vejsalt kan være hårdt ved læder. Vær desuden opmærksom på, at skoene skal være rene, før du imprægnerer, og at imprægneringen fungerer til læder. Find imprægnering her.