Pleje af sko og støvler med tex-membran

Der er efterhånden tex-membran, som f.eks. Goretex eller Sympatex, i rigtigt meget fodtøj til børn. Fordelen ved tex-membran er, at den på én og samme tid gør fodtøjet vandtæt og åndbart. For at bevare membranens fordele er der en række ting man skal være opmærksom på.

Tørring af fodtøj med tex-membran

Tex-membraner tåler ikke høje temperaturer. Derfor skal du tørre nænsomt – ikke i varmeskab, på radiator eller et varmt gulv. Put i stedet avispapir i støvlerne, så de kan suge fugten og lad dem stå og tørre ved stuetemperatur. Husk at tage indlægssålen ud, hvis den er udtagelig.Vask af fodtøj med tex-membran

Hvis sko eller støvler med tex-membran bliver beskidte, kan man tørre dem af med en klud. Hvis man smider dem i vaskemaskinen, lægger dem i blød eller skyller dem, risikerer man, at membranen tager skade.Imprægnering

Husk at imprægnere fodtøj med tex-membran både før brug og løbende – helst hver 7.-14- dag afhængigt af, hvor ofte du bruger dem. Det er vigtigt, at skoene er rengjorte og tørre, og at imprægneringen ikke indeholder silikone.

Membranen i tex-sko, der imprægneres jævnligt, holder over 8 gange længere. Imprægnering forlænger således membranens levetid, men hvis skoene ikke er vandtætte, når de imprægneres, bliver de det ikke, fordi man imprægnerer dem.

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig Skoringen Børneunivers og få masser af viden, inspiration og gode råd lige ned i din indbakke.
Læs også: