ARTIKEL

Tex-membraner – vandtætte og åndbare

Vand- og vindtæt

Tip

Undgå bomuldsstrømper. Det er vigtigt, at barnet ikke har bomuldsstrømper på i vinterstøvlerne. Bomuldsstrømper holder på fugten og gør fødderne kolde. Gå derfor efter strømper i uld, kunststof eller en kombination af begge - særligt hvis dit barn har støvler med membran, da den kan lede den overskydende fugt ud af støvlen.

Tex-membraner bliver brugt i meget fodtøj for at gøre det åndbart og samtidigt vand- og vindtæt. Membranen ligger typisk mellem et ydre materiale og foret, der begge beskytter den mod slid. Selve membranen består oftest af polyurethan (PU) eller ekspanderet polyetraflourethylen (ePTFE).>

Sådan fungerer de

De fleste membraner har mikroskopiske porer, der gør det umuligt for vandmolekyler i fast form (vand) at trænge igennem. Til gengæld er porerne store nok til, at vandmolekyler i luftform (vanddamp) kan trænge ud af skoen. Derfor kan dampen fra varme fødder trænge ud, men regnvand ikke trænge ind.

Tapede sømme

Membranerne er 100 % vandtætte, men hvis fodtøjet også skal være 100% vandtæt, skal syningerne tapes. Derfor har mange tex-støvler tapede sømme.

Se vores udvalg af vandtætte og åndbare vinterstøvler med tex-membran.